vrijdag, oktober 21, 2005

fact finding in MarokkoNuttige week geweest. Met veel mensen gesproken, o.a. van verschillende instituten van andere landen die in Rabat gevestigd zijn: Goethe Instituut, Cervantes (Spaans), Italiaans instituut, Oostenrijks instituut. Dat heeft duidelijk gemaakt dat de meest ideale constructie is dat er een akkoord komt tussen Nederland en Marokko over de instelling van het instituut. Daarbij is dan nog de vraag of het wordt gelieerd aan de Nederlandse ambassade. Dat is iets waarover vooral het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken moet beslissen.
Op de Nederlandse ambassade in Rabat is men positief geïnteresseerd .


Ook een ontmoeting gehad met enkele spraakmakende Nederlanders in Marokko, waaronder een Nederlands parlementslid. Met dit groepje gedineerd in een hip Marokkaans café-restaurant waar ze zelfs draadloos internet hebben. Vandaar dat dit bericht verzonden kon worden. Ook hippe live-muziek in dat restaurant van een gnaoua-groep (traditionele Marokkaanse ritmische muziek) in combinatie met een soort techno door een man met een synthesizer en toegevoegde elektronische percussie. Zeer interessant. Ook het publiek was er interessant. Het betreft lounge bar Le Grand Comptoir, Boulevard Mohammed V nr. 279 te Rabat.
De technische ontwikkeling staat ook in Marokko niet stil. Vroeger moest ik op het postkantoor een telefoontje naar Nederland aanvragen. Nu heb je (al weer een aantal jaren) overal bereik voor je GSM. En nu dus wireless internet op diverse plaatsen. Gelukkig staat de technische ontwikkeling hier ook niet stil. Alleen is het trieste dat miljoenen Marokkanen daar helemaal geen weet van hebben omdat ze die mogelijkheden nooit zullen kunnen benutten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bedankt voor dit mooie blog, heb ik de eer om mijn blog van Marokkaanse Jurken te bezoeken :

http://marokkaanse-jurken.uwgids.com