vrijdag, juni 15, 2007

Reclame voor Imilchil

Zoals ik al schreef ligt Imilchil in een prachtig gebied midden in de Hoge Atlas.
Het gebied is uitstekend geschikt voor wandeltochten, mountainbiken of pisterijden met een 4x4. Deze laatste activiteit is helaas wel wat minder milieuvriendelijk dan de overige.
En ik gun de mensen daar een betere toekomst. Ontwikkeling van het toerisme kan daar uiteraard aan bijdragen.
Ik wil daarom Imilchil en omgeving van harte bij u aanbevelen.
Aan de mensen van het hotel Tislite, idyllisch gelegen aan de oever van het kleine meertje, bereikbaar vanaf de asfaltweg, heb ik beloofd dat ik reclame voor hen zou maken. Bij deze dus.
Hier ook de gegevens van het hotel: Auberge Tislite.
De eigenaresse is Malika, een geëmancipeerde Berbervrouw. U kunt haar bellen op 076-407242 om uw komst aan te kondigen.
Een overnachting in Tislite kost 220 Dirham (20 euro) voor een diner (hrira = soep, tagine = schoofschotel, dessert), een overnachting en een rijk verzorgd ontbijt. Werkelijk geen geld voor wat je er voor krijgt.
Tislite ligt dus aan het meertje, en aan de asfaltweg. Als u vanuit het Noorden komt ziet u het vanzelf liggen, een paar kilometer voor het dorpje Imilchil. Komt u uit het Zuiden (Tinerhir) of uit het Oosten (Rich) dan moet u eerst door het dorpje heen in noordelijke richting, en dan ligt het dus een paar kilometer buiten het dorpje.


er is ook een bedoeïenentent, deze staat naast het hotel


Het hotel (en de witte tent) aan de oever. De asfaltweg loopt er vlak langs.


Vanaf een heuvel met zicht op het meertje en het hotel.


Het hotel met terras ervoor. Er kan ook gekampeerd worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

In het najaar plannen wij een trekking in de atlas. Het hotelletje ziet er heel aantrekkelijk uit! Hopelijk past het in onze tocht, die we dringend moeten beginnen voorbereiden.
En nu nog wat marokkaans studeren, laatste hoofdstuk van uw boek. Vergeet u niet wat materiaal op te sturen als u weer in Nederland bent? Alvast bedankt!

Marleen Notebaert