zondag, oktober 24, 2010

Drijvende markt in Banjarmassin (Kalimantan)

Enkele weken geleden, net na terugkomst uit Indonesië had ik nog wat foto's beloofd.

Ik zal hier nog wat foto's toevoegen van de drijvende markt (floating market) van Banjarmassin op Kalimantan (v/h Borneo). We waren in Banjarmassin omdat het de geboorteplaats is van mijn (inmiddels overleden) schoonvader. Mijn vrouw wilde heel graag een keer die plek bezocht hebben.



's Ochtends net na zonsopgang komen tientallen vrouwen in kano's bij elkaar om onderling goederen te verhandelen. Vervolgens gaan deze vrouwen als een soort drijvende winkeltjes langs de huizen die deels in de rivier en deels langs de rivier staan. Ze gaan daar de goederen (vooral levensmiddelen) verkopen aan de bewoners.



Deze markt wordt elke ochtend gehouden. Je ziet de vrouwen, en maar een heel enkele man, aankomen met hun ranke kano's en met elkaar gaan handelen. Ondertussen wordt er ook een beetje gepraat maar dat lijkt bijzaak. De handel komt op de eerste plaats. En als de dames een voldoende breed assortiment hebben zie je hen wegvaren richting hun 'wijk'.



Wij hadden een motorboot gehuurd om van ons hotel naar de plaats van de markt te gaan, en we dreven met onze boot tussen de handelende dames in hun kano's. Het was een uitgelezen mogelijkheid om foto's te maken. De dames lieten ons onze gang gaan, we waren ook niet de enige toeristen. Veel toeristen zie je overigens niet op Kalimantan. Voor veel mensen waren wij juist een bezienswaardigheid en regelmatig wilde men met ons op de foto. Want ook daar heeft iedereen een mobieltje met camera.


Wie meer foto's van Indonesië wil bekijken kan mijn webalbum Indonesië bekijken door op de link te klikken



Dit kleine meisje was al heel vroeg 's ochtends met haar moeder in de kano gestapt.

Geen opmerkingen: