zaterdag, februari 28, 2009

Eerste keer familiebezoek

Ooit ben ik deze blog begonnen voor familie en bekenden. Dat zij ook wisten wat ik allemaal uitspookte in Marokko. Daarom af en toe ook een bericht voor hen.

Ik had deze week twee van mijn zoons op bezoek: Sam (Samir) en Oscar kwamen voor het eerst logeren.
Het was carnaval in Nijmegen, maar daarbij konden ze wel gemist worden.

Het was bepaald niet de eerste keer Marokko voor hen, maar wel de eerste keer dat ze in een eigen huis terecht kwamen.

En zo kwamen de heren eens even proeven van het luxe expat-leven.
Ze hebben geskied, een ritje op een quad gemaakt, luxe disco's bezocht en heerlijk in de zon gezeten. De open haard heeft nog nooit zo geknettert en met de beamer kregen we een echte thuisbioscoop. Dat gaan we later eens buiten doen, maar de avonden zijn nu nog net iets te fris.
Verder hebben ze gewinkeld: Armani-schoenen voor 13 euro, een stapel DVD's voor een euro per stuk, een heus kostuum voor 80 euro, een Rolex-horloge en een waterpijp.


En er is altijd wel iemand te vinden om even een plaatje te maken van het hele gezelschap. We staan hier op de top van Oukaïmeden, het hoogste skistation in Marokko: drieduizend en een paar meter. Het was heerlijk skiën daar.

Verder hebben ze op mijn twee schildpadden gelet, die ik maandag heb gekregen. Nou ja, schildpadden, eentje is er zo groot als een walnoot. Die moet een aparte ren krijgen want anders hebben we schildpadsoep als Rachid een keer het gras gaat maaien.

Ik heb hen zojuist weer op het vliegveld afgeleverd want maandag wacht de school en de studie weer. Maar aangezien ik zelf komende woensdag voor een weekje naar Nederland ga, zullen we elkaar al spoedig weer zien.
Maar in huis is het dus stil nu, dat is weer even wennen.
Oscar in zijn witte overhemd op de quad. Dat overhemd kon na afloop in de was. De foto is gemaakt terwijl ik naast hem reed. Toch handig zo'n 4x4.

Geen opmerkingen: